maanantai 4. tammikuuta 2010

"... ja nyt se on loppu!!!"

"Jaa, että mikä on loppu?"

"Mäntysuop...."

Ei, ei! Nyt lähtivät ajatukset ajelemaan ihan omalla vankkurilla...Kai muistatte vanhan Mäntysuopamainoksen, jossa tossukka mies pesi kontaten lattiaa, paiskasi ykskaks ponnekkaasti pesurätin lattiaan ja...

Miksihän tuokin hokema aina vain nousee mieleen, vuosien jälkeen?

Ei, ei ole Mäntysuopakaan tässä huushollissa päässyt loppumaan. Paljon tärkeämpää!

Nyt on laitettu loppu ainaiselle selittelylle ja itsepetokselle, joita olen menestyksellisesti harrastanut monet vuodet. Kuntosalisopimus on vuodeksi tehty!

Vanhempi tytär ilmoitti kustantavansa kuntoiluni, kun soitteli joulun aikaan kinkunpaisto-ohjeita kysellen. Koetin torjua tarjouksen, mutta tytär sanoi varmistavansa, että voi kysyä kinkunpaisto-ohjeita vielä 20 vuoden päästäkin...

Epäilen kyllä, että silloin se olen minä joka niitä paisto-ohjeita tarvitsee kysellän häneltä....Jos siis yleensä muistan, mikä kinkku on....

Nuorempi tytär liittyi samaan ruumiinkurituskomppaniaan kanssani, mikä tietysti tekee lähtemisen helpommaksi ja itsepetoksen vaikeammaksi. Sillä kun on todistaja!...

Niinpä, loppu on myös joulu, tai ainakin melkein loppu... Kyllä vain olikin mukava ja tunnelmallinen joulun aika...Huomenna kerätään koristukset pois ja viedään varastoon odottamaan seuraavaa joulua.

Pidän välipäivät vapaata, siivoan asunnon ja vietän laatuaikaa lastenlasten kanssa... Tällainen ainakin olisi plääni...

Ja nyt tämä kirjoittaminenkin on loppu! Tällä erää....

9 kommenttia:

Kutuharju kirjoitti...

Oikein hyvä lopetus (oli se alku ja keskikohtakin hyvä!) Kyllä mun varmaan pitäisi muistaa se mäntysuopamainos, mutta en muista. Jotain 'viri viri kaakaota' joskus pulpahtaa alitajunnasta vaikka en ole yhtään varma oliko se viri vai jokin muu :)

Tarmoa ja tahtoa kuntosalille, koko vuodeksi!

Mk kirjoitti...

Hyvä päätös, ja varsinkin tyttären perustelut.
Onneksi muistutit, täytyy pyyhkiä ainakin pölyt painoista ja penkistä jollei muuta tulekkaan tehtyä.
Lähteminen onnistuu varmasti paremmin kun on kaveri, joten iloista punnerrusta vaan!

Ina kirjoitti...

Hyvä, hyvä, tsemppiä kuntoiluharrastukseen! Tytär jumppakaverina varmasti edistää itsekuria.

Suomalaisena Virossa eli Tiina kirjoitti...

Mainiota! Loppu vanhalle, alku uudelle keholle!

Mäntysuopa-mainosta en muista minäkään, ensimmäiset telkkarimainokset, jotka tulevat mieleen on lallatuksen kera: Ajatar on Foorumissa... ja sitten tietenkin legendaarinen Flora-mainos: "Mitä meillä oli ennen Floraa?"

Ja lopuista puheen ollen: minä lopetin eilen joulukinkkumme. Joka oli aiempien vuosien tapaan muhkea 7 kg:n kinkku - kahdelle. Tai ehkä yhdelle, sillä mies jätti kinkun väliin jo Tapanina.

Röyh.

mm kirjoitti...

Hyvä alku uudelle vuodelle!
Minulle tuo mäntysuopajuttu on tuttu juttu. Sitä esitettiin muinaisina aikoina leirien iltanuotioillakin...

isopeikko kirjoitti...

Lopussa kiitos seisoo :)

Obeesia kirjoitti...

Ihan hyvä muistutus. Myös minulle. Vesijumppaan toki taas lähden, mutta kuntopyörä on melkein seittien peitossa. Haikailen hiihtämään ja lumikenkäilemään, mutta pakkanen jatkuu aina vaan.

Hannele kirjoitti...

Hyvä. Olin liian pihi uudistamaan kuntosalikorttia, miutkin tytär sinne vei, pitäisi yrittää keksiä jotain muuta, pyöräilystä tykkään.

aimarii kirjoitti...

Onnittelen!
Itsekin koetan kuumeisesti keksiä jotain kuntoa kohentavaa.