maanantai 26. heinäkuuta 2010

Taivas käden ulottuvilla

Matkalla on mukava olla, mutta kotiinkin on kiva palata. Paluu oli tällä kertaa erityisen mieluisaa, palasinhan nyt tilavaan, mukavaan asuntoon josta toivon muodostuvan itselleni oikean kodin.

Etelän pimeisiin öihin verrattuna Lapin kesäyö on vielä lyhyt ja varsin valoisa. Kun lopulta maltoin asettua yöpuulle, nukuin todella sikeästi omassa tutussa sängyssäni. Migreeni iski heti aamulla ja päivä onkin kulunut tönkkönä, ilman suurempia aikaansaannoksia. Muuttolaatikot odottavat edelleen purkamista, ikkunat verhoja, lattiat mattoja... Nyt haluan antaa itselleni tilaa olla rauhassa, pitää hiipivän stressin komeroon suljettuna..

Siirrän kaiken suosiolla huomiseen. Huomenna aloitan taas soittorumban järjestääkseni veljelle kotiapua, saattohoitoa ja hautapaikan. Huomenna suren hänen lisääntyneitä kipujaan, jäljellä olevan elinajan lyhyyttä ja elämän epäoikeudenmukaisuutta... Mutta vasta huomenna!

Käyn parvekkeella tuon tuosta, ihastelemassa 180 asteen näköalaa ja taivaan alati vaihtuvia värejä. Tuntuu kuin taivas olisi hyvin lähellä, melkein käden ulottuvilla.... Mitä tämän parempaa tai kauniimpaa voi olla olemassa?
14 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Elämässä on monia rankkoja asioita, jotka on vain jaksettava hoitaa. Toivon jaksamista.

Tiina Linkama kirjoitti...

Suuri suru ja sen odotuskin toimii käänteisesti: samalla kun näet mustan, näet myös valkoisen kirkkaampana.

Onnea uuteen kotiin! Sinä et voi maailman kulkua muuttaa, vain omista päivistäsi, niistä jotka ohi virtaavat, nauttia. Eikä siinä mitään väärää.

Kauniita pohjoisen valkeita öitä toivottelen, ja kiitän Latten puolesta rohkaisevista sanoistasi tulevaisuuden suhteen!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

niin hetki kerrallaan, asuntoa järjestellessäkin

aimarii kirjoitti...

Onnea uuteen.
Minäkin suren kaikkea vasta huomenna. Tänäisen haluan olevan juuri semmoisen, mikä jää mieleen kauniina.
Elämä on kirjo, siinä on kaikkea, sitäkin, mikä masentaa.

Celia kirjoitti...

Tervetuloa kotiin. Tavarat etsiytyvät paikoilleen sitten aikanaan. Hellittele itsesi terveeksi, häädä migreeni kunnon levolla.

Olen surullinen veljesi ja sinun puolesta. Haluaisin sanoa jotakin kaunista ja lohduttavaa, mutta niin kuin usein ennenkin, juuri nyt tuntuu sille, ettei sanoja vain löydy.

Mk kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin, ihanalta kuulostaa!

Surulla on aikansa ja paikkansa, nuo lepohetket sen lomassa ovat kyllä tarpeen.

Halaus ja lämpimät ajatukset täältä pimeästä etelän yöstä!

Crane kirjoitti...

Voi ihanaiset, kiitos lämpimistä ajatuksista, sanoista ja toivotuksista teille kaikille!

Tiina on oikeassa siinä, että nämä omat ilonaiheet jotenkin korostuvat ja ovat kokemuksena vahvempia kun elämässä on samanaikaisesti myös hyvin tummasävyisiä asioita käsiteltävänä....

Voi vain elää päivän ja hetken kerrallaan ja nauttia ja iloita kaikesta hyvästä. Työn touhussa ei myöskään ehdi liiaksi sukeltamaan suruun.

isopeikko kirjoitti...

Mielenmaisemasi on kirkas :)

Crane kirjoitti...

Niin, Peikko, kaikesta huolimatta....!

Ruska kirjoitti...

On sinulla rankka aika edessä - tietysti etenkin veljelläsi :( Jaksamista sinulle! Ihanaa, että saat lohtua ja voimia avarasta maisemastasi. Toivon, että kaikesta huolimatta näet myös paljon valoa Lapin yöttömän yön tavoin.

Crane kirjoitti...

Ruska, kiitos!
Luontohan se parhaiten ihmistä lohduttaa murheissa ja tuossa vieressä aukeaa ihana metsä johon pian pääsee sieniä keräämään (kun tuli sateitakin!)..

Marjattah kirjoitti...

Kunpa sitä osaisi olla hyppäämättä päivien yli eteenpäin, vaikka suru näyttää lähestyvän. Veljelläsi voi olla edessä vielä hyviä päiviä, ja sinä teet parhaasi sen eteen, voin uskoa. Iloa pesänrakennukseen!

Crane kirjoitti...

Voi, niin totta Marjattah...Kunpa osaisikin!
On välillä otettava etäisyyttä, että näkisi ja ymmärtäisi paremmin!

Kiitos!:)

mm kirjoitti...

"Päivän matka kerrallaan". Niin sanoo lasten virsikin...