tiistai 10. helmikuuta 2009

Tiistaitaitaitaitai.....

Jumissa!

Katsoin eilen illalla YLETeemalta elokuvaa, jonka vahvassa lumossa olin vielä aamulla. Elokuva oli korealainen, buddhalaismunkin elämästä kertova "Viisi vuodenaikaa", jonka Yle esitti Kino Kauko -teeman alla. Olipa niin kaunista kuvausta, että teki heti mieli pakata matkalaukku ja lähteä... Tarina oli sekin jotenkin niin koskettava, filosofinen, niinkuin leffan esittelyssäkin luvattiin, että sitä jäi miettimään.

Viime aikoina olenkin katsonut paljon leffoja, kiitos tyttären. Tai tyttärien. Toinen on videovuokraamossa töissä, toinen maksaa Canal+:ssaani... Olen nähnyt monia vaikuttavia, kauniita, hauskoja, viihdyttäviä, vakavia...Paljon rästissä olleita ja uutuuksia... Suosikkejani ovat silti edelleen japanilaiset Miyazakin piirretyt, kuten Henkien kätkemä, Liikkuva linna, Totoro... JA monet muutkin piirretyt ... Miksiköhän?

Tuhlattuani aamupäiväni tekemättä mitään suunnittelen käyntiä kirjastossa. Kaipaan iltalukemista, jotain, mikä tempaisisi ajatukset jonnekin kauas, ja minut ajatusten mukana...... Huomaan miten alan ahdistumaan, kun päävärkissä kulkee yksi ja sama rata ajatuksia. Ehkä tämä on nyt sitä post-traumaa, joka tulee opintojen päättyessä.

Samaan aikaan odotan tietoa perunkirjoituksen ajankohdasta. Siitä tulee yhdenlainen taistelun paikka, jossa en aio väistyä tuumaakaan. Luulenpa, että olen sietänyt tarpeeksi selkäänpuukotusta ja kaksinaamaisuutta. Perunkirjoituksen jälkeen kippaan loputkin elämänvoimaani syöneet turhat taakat tien sivuun ja jatkan matkaani entistä kevyemmin mielin eteenpäin.

Onko nyt jotkin taivaankappaleet jossain asennossa, kun kaikkea kurjaa tapahtuu ihmisille? Kerroin vasta, miten toisen pojan perheen naapurissa oli yöllinen tulipalo. Eilen kuulin, miten toisen pojan perheen asunnossa on merkittävä kosteusvaurio. Kuivatus- ja korjaustyö tulee kestämään ehkä pari kuukautta ja perhe joutunee evakkoon. Kovan keskustelun alla on se, kuka korvaa ja mitä sillä ongelma on havaittu, siitä on ilmoitettu ja sitä on yritetty korjata n. kuukausi sitten. Tuolloin ei asiaa hoidettu asianmukaisesti ja nyt ongelma on todella iso. Kenen syy?

Siis sinne kirjastoon piti...

7 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Taivaankappaleet ovat aivan varmasti jossakin asennossa. Luulee peikko, joka samalla miettii jo hienosti uudistunutta kirjoittajaa.

Crane kirjoitti...

Kohteliaisuusko, Peikkonen? Kiitos!!!
Pitää puolensa, ainaskin!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on hyvä ajatus: pidä puolesi ja jätä sitten kaikki taaksesi, mikä vie elämänvoimaasi.

Taivaankappaleet ovat varmaan jossain ihme asennossa, kun kaikkea kummallista tapahtuu ympäri maailmaa. Siellä sataa lunta, missä pitäisi olla lämmintä, myrskyjä, tulipaloja...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät laffat on loistavaa. Paljon nähnyt elokuvia. Tyttären kanssa tultu käytyä paljon teatterissa.

Crane kirjoitti...

Kyllä vain, Uuna. Tuntuu, että on aika ... Toivottavasti rahkeet riittää!

Eikö vain Hannele! Unohdin mainita, että sain miniältä lahjaksi lippuja elokuviin, jotta voin käydä katsomassa uutuuksia...
Teatteriin ei opiskeluaikana ole varsinaisesti ollut varaa, mutta eiköhän sekin puute tule korjatuksi...

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on täydenkuun aika ja ainakin meillä töissä se tietää vilkkaita ja toiminnallisia öitä.

Mutta huh sentään millaista onnea ettei tulipalossa käynyt pahemmin!
Nuo vesivahinkojutut ovatkin tosi hankalia, toivottavasti joku vakuutus korvaa.

Jaksamista!

Crane kirjoitti...

Sitähän se taitaakin olla, Mk, täysikuuta!
Saapa nähdä, poikiiko tulipalo jotain hyvääkin.... siitä myöhemmin!
Vesivahinkoasiat on todella kimurantteja! Pari päivää netissä tiedonhakua ja on ihan kauhuissaan. Aika turhauttavaa! Ja asianosaisille hyvin raskasta...