keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulun väri on punainen


Punaisesta on yllättäen tullut lempivärini. Olen siihen toki ennenkin sonnustautunut, mutten ole sitä rakastanut. Nyt huomaan ostavani punaisia astioita, asusteita, kumisaappaita... En tunne värien suuria salaisuuksia enkä teorioita niiden vaikutuksista ihmiseen. Sen kuitenkin tiedän, että punainen on lämmin ja sydämellinen väri ja olen kuullut kerrottavan, että se on myös vahvojen ihmisten väri...Mene tiedä! 

Jouluun punainen kuuluu erottamattomasti! Siihenhän pukeutuvat tontut ja joulupukkikin! Lapsuuden jouluista muistan punaiset kaitaliinat, joita huolella säilytettiin vaatehuoneessa ja jotka otettiin esiin joulupöytää varten. Minulla on vielä äidin perintönä yksi liina tallessa ja sen aion pienelle pöydälleni tänäkin jouluna laittaa.   


Nyt kun pieniä lapsia ei ole talossa, uskallan laittaa joulutähden sivupöydälle. Amaryllis kukkii ikkunan edessä. Sen sain ystävältäni lahjaksi ja se on tänä jouluna valkoinen ja tavattoman kaunis. Kuvassa kuitenkin palaan muutaman vuoden takaiseen punaiseen amaryllikseen, ensimmäiseeni. 

Punainen on veren ja sydämen väri. Se kuvataan usein myös elämän, rakkauden, ystävyyden ja toveruuden väriksi. Siihen haluaisin nyt itsekin kääriytyä ja kääriä siihen koko maailman.
Rakkautta ja rauhaa toivottaen.t. Kurki

6 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Punainen antaa voimaa ja energiaa. Se on väreistä rohkein, uhmaava, ylpeä, itsevarma. Rakkauden ja veren ja kuoleman väri. Syntymänkin.

Punaisia vahvoja iloisia onnellisia ajatuksia sinulle toivotan!

SusuPetal kirjoitti...

Punaisena hohtavaa joulua sinulle!

mm kirjoitti...

Hyvää punaista joulua kurjelle :)

isopeikko kirjoitti...

Peikolta punaisuutta päiviisi, ja öihisi, ja aamuisihi, iltoihin vähän sinisyyttä punaisen sekaan :)

Mk kirjoitti...

Revontulten hehkua, kynttilän valoa ja auringon kultaa jouluusi!
Hus pois migreenit ja muut huolet, joulurauhaa ja leppoisaa oloa.
t. kaima

Arjaanneli kirjoitti...

Oikeinoikeinoikein muksaa Uutta Vuotta sinne teidänperälle ja nappinokalle myös!
Toivottavat Salli ja tää!