sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sunnuntaita mummolassa...


Mikä onkaan mukavampaa kuin herätä sunnuntai-aamuna ihanaan auringonpaisteeseen. Jollakin merkillisellä tavalla ei tunnu missään, että edellisenä iltana on juhlinut miniän kolmekymppisiä ja mennyt melkoisen myöhään nukkumaan.... Booliakin tuli juotua kiitettävästi illan aikana! Oli kyllä mukavat pirskeet !

Soitto toiselle pojalle; mitä suunnitelmia näin hienolle päivälle? Sovittiin, että mimmit tulevat mummon luo, koskapa iskällä on meno hirvikokoukseen... Niinpä teimme eväsleipiä, pakkasimme repun ja suuntasimme tyttöjen ja Nappinokan kanssa metsään ja lähteille."Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt...:)))" Voisikos mukavammassa seurassa retkelle lähteä? Nämä mimmit jaksavat kävellä pitkiäkin matkoja, eivätkä tyhjistä valita. Ja luonnosta löytyy kaikkea kiinnostavaa...Syksy on nyt kauneimmillaan. Lehtipuuruoste on valitettavasti ruskistanut osan lehdistä jo kesän lopulla, joten erityisen värikästä ruskaa ei ollut odotettavissakaan. Mutta paikka paikoin metsässä kohtaa kirkasta keltaista ja syvää punaista... 

Asun melko lähellä vaaran lakipistettä. Ikkunoistani katselen etelään ja länteen, talon takana vaara laskeutuu pohjoiseen.  Siellä puolen vaaran alalaidalla pohjavesi pirskahtaa maan pinnalle parina lähteenä, joiden luokse on nyt rakennettu pitkospuut ja  levähdyspaikka. Lähteet sijaitsevat n. 1,5 km:n päässä kotoani.
 Siellä istuimme, söimme eväät ja katselimme metsää ympärillämme. Sitten läksimme paluumatkalle. Se taittui hitaasti ylämäkeen, mutta hyvin jaksoimme kaikki kotiin saakka. Mummokin!


Retken jälkeen huilitaan ja katsellaan mummon sohvalla  "Ponyota  rantakalliolla". Ei epäilystäkään kuka joukosta nauttii elämästään juuri nyt eniten...:)

Leppoisaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

Hannele mummu kirjoitti...

kivaa porukkaa sinulla

Crane kirjoitti...

eikö vain olekin, Hannele! Toinen sarja samanlaisia ihanaisia on vielä toisella pojalla, joten minulla mummon onnea piisaa...:))))

isopeikko kirjoitti...

Metsästä saa aina lisää voimia. Luulee peikko.

Mk kirjoitti...

Eväsretket tuollaisessa seurassa ovat ihan parasta.
Eipä ihme että viikko alkoi niin pontevasti.

mm kirjoitti...

Laatuaikaa ja tunnepankin säästöjä. Voi tuota Nappista tuossa keskellä :)

Hallatar kirjoitti...

Nappinokka? =)

Vastaus siis kysymykseesi. =)

Mie hämmästyin syksyistä pihlajanlehteä kunnes huomasin katsoa postauksen päiväystä. =)

Aika kuluu...