perjantai 22. toukokuuta 2009

Kärty haisee...

Jälleen perjantai! Ruikuttaminen ei ole vähääkään viikossa vähentynyt! Päinvastoin!

Tuskin olen konetta aukonut muuhun kuin laskujen maksuun. Edelleen blogienlukukierrokset tekemättä, sori ystävät! Makoilen sängyllä turhanaikaisia sisustus-, remontti-, ja ruokaohjelmia apaattisena tuijotellen.

Alkuun olin paljon innokkaampi köpöttelemään keppien varassa ympäriinsä. Kunnes hartiat kipeytyivät ja alaviistossa roikkuva jalka turposi triplakokoiseksi... Nyt liikkuminen pääasiallisesti rajoittuu sängyn ja vessan välille. Pyörätuolilla. Flunssa on vienyt voimat niin, että pienikin ponnistelu saa märsyämään...

Ja eiväthän ne vastoinkäymiset tietenkään ole loppuneet.

Olen ollut hieman alamaissa koska en saanut isännöitsijältä lupaa siirtää suuria vaatekaappeja, jotta asumistilasta olisi tullut toimivampi. Lisäksi kiellettiin asentamasta liesituuletin, koska sen poistamien jättää rumat jäljet asunnosta pois muuttaessani. Jos tähän uskoisin, en saisi kiinnittää seinille hyllyjä ja taulujenkin ripustaminen voidaan kyseenalaistaa.... Vain, koska asuntoon on tehty kymppitonnin remppa!

Pojan perhe asuu yhden asunnon päässä ja on ollut hauskaa, että lapsenlapset ovat pyörähdelleet mummon puolella ja vastaavasti mummon ruokahuolto on pelannut naapurissa. Vaan alkuviikosta naapuriasunnossa yksin asuntoon jäänyt koira onnistui avaamaan vesihanan ja vettä valui lattialle koko iltapäivän, ennenkuin vahinko havaittiin. Ja voitte arvata, mitä siitä seurasi! Asuttuani nyt vajaan kuukauden tässä asunnossa joudun kolmeksi kuukaudeksi evakkoon. Samoin joutuu pojan viisihenkinen perhe lähtemään muualle asumaan. Hiphurraa!!!

Tässäpä sitten pakkaillaan jalka paketissa uudelleen koko huusholli!....kele!!!!
Kärty haisee!

15 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Kurjaa. Poikani laittoi näppäräsi liesituuletimmen vuokra-asuntoonsa ilman mitään jälkiä, siitä minun pitäisi sinulle näyttää kuva..

Liesituuletin kirjoitti...

Tässä kuva, miten poika levylle kiinnitti tuon liesituulettimen, ei jää jälkiä, voi ne kaksi reikää sitten täyttää ja maalata vaikka.

isopeikko kirjoitti...

Kylläpä pitää sattua. Jälkikäten se on hyvä tarina vaikka nyt harmittaakin.

Crane kirjoitti...

Kiitos kovasti Hannele Liesituuletin! :) Oiva keksintö, tuo levy takana. Miehän en usko oikeesti, että mitään merkittävää jälkeä syntyisi. Kyse on ehkä aivan muusta, kuten vallankäytöstä....

No niin varmaan Peikkonen. Nyt kyllä kirvelee, aika kirpeesti. Muutakin kuin leikkaushaavaa... Ehkä tälle vielä joskus nauretaan!

Hannele mummu kirjoitti...

juu, olisi lisää vihjeitä, miten asuntoon laitetaan kaikkea jälkiä jättämättä, poka on kaikkea keksinyt (ikä kysynyt lupaa, mutta jättää asunnon samassa kunnossa).

Eikö riittäisi, jos paikkaisit hammasharjan muuttaessa. Tai koiran omistajan pitäisi sinua auttaa pakkaamaan!

Tiina L. kirjoitti...

On sinua nyt epäonnella heitetty, mutta ei takaiskuja voi tulla kuin tietty määrä, sitten alkaa jo aurinko paistaa risukasaan.

Sen on pakko!

Ihan käytännön tasolla jäi muutama asia mietittämään. Ensinnäkin se, että asunnossa ei ylipäätänsä ollut liesituuletinta. Sehän pitää kärtsät pois niin huoneistosta kuin koko talon rappukäytävästä. Jotenkin kuvittelisin, että liesituuletin on samalla lailla pakollinen vempain kuin vessanpönttö. Ja siten sen asentaminen kuuluisi vuokranantajalle.

Toinen asia jäi mietityttämään: kuka korvaa naapurin puolelta sattuneen vahingon tuottamat vaivat teille, muuton, uuden väliaikaisen kortteerin hankinnan?

Minusta järki sanoisi että sen koiranomistajan kotivakuutus?

Ei kai voi olla oikein että muut kärsivät jos joku muu aiheuttaa taloon suuremman luokan katastrofin?

Toivotaan että jalkasi piristyy ja paranee jatkossa nopeasti. Ja että samalla sinun mielialasi kohoavat paremman kunnon ja kipujen kadottua.

Kuten joku sanoi, tästä tulee jonain päivänä hieno tarina - kuinka kaikki voi mennä pieleen. Se ei vaan taida lohduttaa juuri tässä ja nyt.

En oikein keksi muuta lohdutusta kuin että potkaisen sinua persuuksiin ihan vähän mutta napakasti. Niin napakasti että sisuunnut ja suutut ja saat kiukkuisena tavarat kasaan ja hommat hoidettua.

Ja samalla tuhiset tulikivenkatkuisesti: "JO riitti mun persuuksille potkiminen, kele!Pohja se on munkin pussissani tms."

Anonyymi kirjoitti...

Voi itku ja hammasten kiristys - eivätkö harmit lainkaan lopu? Joskus on sellainen tunne, että kun niitä alkaa tulla, niitä tulee ja tulee.

Voimallinen halaus sinulle :-)

Ina kirjoitti...

No voihan hurja. Jopa riittää vastoinkäymisiä! Kolmen kuukauden evakko ja vielä jalka paketissa.

Myötätuntoisin ajatuksin blogiasi luen. Enpä paljon lohdutuksen sanoja löydä, mutta jotain sentään: onneksi et vuokralaisena jodu maksamaan asunnostasi vuokraa evakkoajalta. Asunnon omistaja sen sijaan saa pulittaa yhtiövastikkeen siltäkin ajalta, kun asunnossa ei voi asua. Vai mahtaako taloyhtiön vakuutus korvata jotain?

Voin vain toivottaa voimia ja huumoria!

Vallaton mummeli kirjoitti...

"Käytännön ihmisenä" tuli mieleen ihan samoja aatoksia kuin Tiinalla. Liesituuletin ei todellakaan vähennä asunnon arvoa. Koiraperheen vastuuvakuutus (jos nyt heillä sattuu sellainen olemaan) korvaisi sinun väliaikaisen kortteerin.

Myötätuntoa, myötätuntoa, jos se yhtään lohduttaa.

Mk kirjoitti...

No voi!
Johan tulikin vastoinkäymisiä kerrakseen.
Niinkuin ei yhdessä jalassa olisi jo ollut harmia riittävästi.

Liesituuletinjuttua ihmettelen minäkin, eikös sen pitäisi nykyään kuulua jokaiseen keittiöön automaattisesti?

Toivottavasti löydätte pian hyvät evakkopaikat!
Jaksamista sinulle.

Crane kirjoitti...

Juu, Hannele! Ajattelin pitää puoleni tässä asiassa ja ottaa vain henkilökohtaiset tavarani ja antaa taloyhtiön huolehtia lopusta...
Koiranomistajaa kyllä tulee surku. Vahinkohan se oli, mutta nyt hänellä raskas taakka kannettavana...

Voi kiitos potkimisesta, Tiina L. Heti tuntuikin valoisammalta!Joskushan se pohja tulee vastaan ja siitä pääsee sitten vain ylöspäin!

Liesituuletinta ei ole kun on koneellinen ilmastointi(joka toimii parhaiten öisin). En minäkään kyllä ymmärrä, miksi ei... Se säästäisi materiaaleja ja seiniä!
Kiitos!

Kiitos Uuna, voimahalaus tuleekin tarpeeseen! Ja ystävällisyytesi lohduttaa!

Kiitos, Ina! Uskoisin, että taloyhtiö korvaa kaiken ja vaatii sitten vahingonaiheuttajalta korvauksia. Mutta taloyhtiön edustaja, siis isännöitsijä, yrittää saada minut hakemaan korbauksia omasta kotivakuutuksestani. Ja sehän ei ole oikein se!
Voi, huumoria tässä tarvitaankin! Paljon!

Lohduttaa, lohduttaa, Mummeli! KOvasti!

Kiitos, Mk! Eilisen kokemuksen jälkeen olen aika sisuuntunut ja aion pitää puoleni!

Arjaanneli kirjoitti...

Pahuspahuspahus!
Jopa sua nyt koetellaan:(

Crane kirjoitti...

Hih, mutta ilosemmaksi muuttuu, Arjaanneli! Kerron pian!

Celia kirjoitti...

Minä jo täällä odottelen, millaisia ilouutisia sinulla on. :)

Liesituulettimen puutetta olen minäkin ihmetellyt, samoin selitystä, kuinka muka keskustuuletus hoitaa kaikki käryt - yöllä. Kärythän tulevat päivällä ja ehtivät tarttua kaikkialle ennen yöllistä ilmanvaihtoa.

Varmaan kannattaa ottaa Hannele Liesituulettimen pojan konstit käyttöön ja olla kertomatta kaikesta isännöitsijälle.

Minunkaan mielestäni vahingonkorvaus pitäisi tulla vahingonaiheuttajan (ja talon) vakuutuksesta, ei vahingonkärsijän.

Kutuharju kirjoitti...

Voi harmitusten harmitus. Voimia!! Käsivoimia ja uutta jalkavoimaa, jotta jaksat kulkea tämän koetuksen läpi!!